BODRUM - GOLFUL GOKOVA - BODRUM (7 zile)

Gulf of Gokova
Ziua 1: BODRUM

Îmbarcarea începe la 15: 30 in Portul din Bodrum. În prima zi, yachtul poate rămâne ancorat în Bodrum pentru cina şi se poate innopta aici sau croaziera poate începe mediat după ce sunt efectuate formalităţile de catre skipperul yachtului.

Ziua 2: ORAK ISLAND – COKERTME

După micul dejun, veţi primi informatii despre itinerarul croazierei noastre şi despre yachtul dumneavoastra. Se va ridica ancora unei croaziere de vis si vom naviga spre Insula Orak. Aici aveţi posibilitatea sa înotati în apele cristaline ale insulei Orak şi sa va bucurati de masa de prânz, iar apoi vom naviga catre Cokertme, un mic si pitoresc oraș pescaresc unde vom lua cina si vom ramane peste noapte. În cazul în care condițiile meteorologice o permit, vom naviga cu ajutorul velelor. Oaspeţii sunt bine-veniti pentru o scurtă plimbare de pe ţărm.

Ziua 3: CELE SAPTE INSULE (KUFRE / LONG PORT ) - ENGLISH HARBOUR

Înainte de micul dejun, dimineaţa devreme, vom continua croaziera catre Cele Sapte Insule. Veţi experimenta o altă zi excelenta în zona Celor Sapte Insule. În această regiune bogata in recifi de coral se recomandă sa faceti scufundari,snorkeling, sa inotati sau doar sa va bucurati de soare si relax. Oaspeţii noştri pot face , de asemenea, o plimbare în pădurile de pini si in apropiere. Prima noastra oprire în regiunea Celor Sapte Insule va fi Golful Kufre. Apoi vom ancorara in Uzun Liman (Portul lung), după care vom naviga mai departe pana in English Harbour (Portul Englez) pentru cină şi innoptare. Denumirea Portului Englez provine din timpul celui de-al Doilea Război Mondial cand navele forțelor marine Britanice au fost adapostite aici. În acesta zona există numeroase golfuri ce ofera spatiul si protectia necesare ancorarii diferitelor ambarcatiuni.

Ziua 4: CLEOPATRA (SEDIR) ISLAND - KARACASOGUT

In ziua a patra vom naviga spre insula Sedir (Insula Cleopatrei), unde povestea spune ca au trait momente pasionale Antoniu si Cleopatra. Această insulă unică cu plaje mici şi apă incredibil de limpede este un adevarat muzeu in aer liber. Se poate vizita cetatea antica “Kedrai”, de pe insula, unde se pot vedea Teatrul,Biserica si Necropolele de aici. De asemenea, se viziteaza si plaja Cleopatrei unde se spune ca Antonius ar fi adus cu corabiile, special pentru Cleopatra, nisip din Africa de nord. Yachtul noastru va naviga în satul Karacasogut pentru cina si pentru a petrece noapte acolo. Acest sat minunat este situat la 25 km distanţă de Marmaris. Prin urmare, este posibil să vizitaţi Marmaris via 'dolmus ' (mini bus) dacă doriţi. Avem, de asemenea, un tur opţional la Dalyan - Caunos

Ziua 5: LONGOZ - TUZLA

Repriza de inot din fiecare dimineaţa va deveni curând o obisnuinta. Pentru masa de prânz, căpitanul nostru va naviga catre Golful Longoz ; un alt loc considerat un Paradis adăpostit de păduri dese de pin . După prânz,va puteţi bucura de o plimbare scurtă în pădure şi de o pauză în cafeneaua lui Ali Baba. După aceea, guletul nostru va fi ancorara la Golful Tuzla pentru o pauza de înot în apele turcoaz albastru sau oricare din sporturile nautice indragite de dv. Cina si noaptea le vom pentrece in Tuzla.

Ziua 6: KARGILI - KISEBUKU (ALAKISLA BUKU)

Dimineata se va porni din nou la drum. Vom fi în Golful Kargili (Golful Molla Ibrahim) dis de dimineaţă. După prânz,vom ancora in Kisebuku (Alakisla Buku).Aici puteţi vedea ruine din timpul Imperiului Bizantin. Ne vom petrece noaptea în acest minunat golf.

Ziua 7: PABUCBURNU - YALICIFTLIK – BODRUM

Vom naviga spre Pabucburnu după micul dejun şi ne vom bucura de masa de prânz in aceasta superba locatie. Ceaiul turcesc va fi servit în Golful Yaliciftlik. Pentru cei ce doresc o imersiune in viaţa localnicilor se poate aranja un tur optional. Apoi yachtul nostru va naviga înapoi spre Portul din Bodrum pentru ultima cina a Croazierei Albastre si ultima noapte la bordul guletului

Ziua 8: BODRUM

Dupa micul dejun oaspetii vor parasi yachtul luand cu ei amintiri de neuitat.

Notă: In funcţie de condițiile meteorologice, căpitanul îşi rezervă dreptul de a face schimbările necesare în programul calatoriei pentru a asigura siguranța și confortul oaspeţilor săi.

IMAGINI

 

 

 

Citeste si: GOLFUL HISARÖNÜ