BODRUM – GOLFUL HISARÖNÜ – BODRUM (7 zile)

Gulf of hisaronu
Ziua 1: BODRUM

Îmbarcarea incepe la ora 15:30 in Portul din Bodrum. În prima zi, yachtul nostru va ancora în portul Bodrum pentru cina si cazare. Bodrum are o istorie care dateaza din secolul 12-lea î.Hr. Orasul care a fost numit "Halicarnassus" a fost locul de nastere al lui Herodot, "parintele Istoriei", care a trait în secolul 5 î.Hr. "Mausoleul" regelui Mausolus (350 î.Hr.), una dintre Cele Sapte Minuni ale Lumii Antice se afla în acest oras. Singura structura care a supravietuit din epoca clasica este Amfiteatrul. Este una dintre cele mai vechi teatre din Anatolia, cu o capacitate de 13.000 locuri, care inca mai gazduieste multe spectacole si concerte pentru iubitorii de arta din Bodrum. Un alt loc care ar trebui sa-l vizitati, atunci când ajungeti în Bodrum este punct de reper al orasului, "Castelul Sf. Petru". Este una dintre piesele arhitecturale cele mai bine conservate cu o istorie care dateaza din Evul Mediu. "Myndos Gate", prin care Alexandru cel Mare a intrat in Halicarnassus este un alt loc care nu trebuie ratat.

Ziua 2: PALAMUTBUKU - INCEBURUN

Dupa micul dejun, veti fi informat cu privire la itinerariul Croazierei Albastre pe care tocmai o incepeti. Apoi vom începe croaziera spre Palamutbuku Bay devreme, în dimineata. Vom ancora la Ince Burun dupa pauzele de masa si înot. Vom sta în acest golf minunat pentru cina si o sedere peste noapte..

Ziua 3: AKTUR – BENCIK

Dupa micul dejun, vom naviga spre Aktur Bay. Apoi, prima noastra oprire va fi Bencik Bay; care are o intrare foarte îngusta, dar cu o vedere unica odata ce te afli în interiorul ei. Bencik este situata in cea mai ingusta parte a peninsulei, care imparte golful Hisaronu de golful Gokova. În anul 550 i.Hr. locuitorii din Cnidus au vrut sa sape un tunel între Golful Hisaronu si Golful Gokova ca o linie de aparare împotriva persilor. Cina si cazare pe timpul noptii va fi în Bencik Bay.

Ziua 4: Orhaniye - Selimiye

Dupa micul dejun, vom ancora în Emel Sayin Bay si va puteti bucura de o pauza de înot în acest golf minunat. Pentru masa de prânz vom acosta în Orhaniye. În Orhaniye Bay, veti vedea peisajul unic al unei formatiuni naturale numite "Kiz kumu". Exista numeroase mituri despre aceasta carare cu nisip rosiatic care se intinde de la mal pana in partile interioare ale marii. Pe o mica insula situata in golf, puteti vedea ruinele unui castel antic. Astazi, destinatia noastra finala va fi Selimiye pentru cina si o cazare peste noapte.

Ziua 5: Dirsekbükü - Bozburun

Dupa ancorare în Dirsekbuku, vom merge la Bozburun care este un mic oras pescaresc. Aceasta zona era faimoasa pentru scafandrii ce culegeau bureti de mare, insa în zilele noastre scufundarile au fost înlocuite de yachting, localnicii indeletnicindu-se cu constructia de veliere traditionale de lemn numite “goelete” sau “gulet”.

Ziua 6: DATÇA - CNIDUS (KNIDOS)

Vom naviga spre Datca in ziua a sasea. Datca a fost fondata de dorienii care au venit din Marea Egee, pâna la coasta de sud a Ioniei, în secolul 7 î.Hr. Istoricul Strabon remarca "Dumnezeu va trimite slujitorii lui iubiti in Datca sa traiasca mai mult". Puteti face o plimbare în portul Datca. Ulterior, vom naviga spre Knidos (Cnidus) pentru cina si o sedere peste noapte. Cnidus a fost un oras dezvoltat în domeniul stiintei, artei si arhitecturii. Eudoxos, un astronom foarte popular si profesorul de matematica, Dr. Euryphon, pictorul Polygonto, sculptorii Skopas si Bryaksis de Faros, Sostrates arhitectul Farului din Alexandria si doctorul Ktesias , care a salvat viata unui rege Presian de la un dezastru, au trait pe aceasta insula. Dr. Euryphon si studentii sai au fondat Scoala de stiinte medicale din Cnidus. Insula gazduieste, de asemenea, cel mai mare ceas solar din aceea perioada si care a fost ridicat de catre Eudoksos. Knidos gazduieste, de asemenea, si Templul Afroditei. Puteti face o plimbare pentru a vedea ruinele.

Ziua 7: Golful POYRAZ - Golful METEOR - Bodrum

Vom începe croaziera dimineata spre Bodrum. Micul dejun si o pauza de înot vor fi la Poyraz Bay, care este situat pe latura de nord a Insulei Negre (Karaada). Aceasta este un golf frumos, vestit pentru apele sale turcoaz. Vom fi la Meteor Bay pentru masa de prânz, care este situat pe latura de sud a insulei. Exista o gaura meteorica aici si acesta este motivul pentru care golful a primit acest nume. Aici puteti sari peste platforma în apa adânca. Puteti sa faceti o scufundare in pesterile subacvatice care sunt foarte aproape de Meteor. Vom ancora în Bodrum Harbour pentru cina si ultima noapte petrecuta la bordul yahtului dumneavoastra.

Ziua 8: BODRUM

Oaspetii vor parasi barca cu amintiri pretioase in jurul orei 10:30, dupa micul dejun.

Notă: In funcţie de condițiile meteorologice, căpitanul îşi rezervă dreptul de a face schimbările necesare în programul calatoriei pentru a asigura siguranța și confortul oaspeţilor săi.

IMAGINI

 

 

 

Citeste si: Arhipelagul Dodecanez de Sud