BODRUM – INSULELE DODECANEZE DE SUD – BODRUM (7 zile)

South Dodecanese
Ziua 1: BODRUM

Îmbarcarea începe la 15: 30 in Portul din Bodrum. În prima zi, yachtul poate rămâne ancorat în Bodrum pentru cina şi se poate innopta aici sau croaziera poate începe imediat după ce sunt efectuate formalităţile de catre skipperul yachtului.

Ziua 2: CNIDUS – INCEBURUN - BENCIK

Dupa micul dejun, veti primi informatii in legatura cu itinerariul Croazierei Albastre ce tocmai incepe navigand catre Cnidus. Cnidus a fost un oras dezvoltat în domeniul stiintei, artei si arhitecturii. Eudoxos, un astronom foarte popular si profesorul de matematica, Dr. Euryphon, pictorul Polygonto, sculptorii Skopas si Bryaksis de Faros, Sostrates arhitectul Farului din Alexandria si doctorul Ktesias , care a salvat viata unui rege Presian de la un dezastru, au trait pe aceasta insula. Dr. Euryphon si studentii sai au fondat Scoala de stiinte medicale din Cnidus. Insula gazduieste, de asemenea, cel mai mare ceas solar din aceea perioada si care a fost ridicat de catre Eudoksos. Knidos gazduieste, de asemenea, si Templul Afroditei. Puteti face o plimbare pentru a vedea ruinele. Pranzul va fi servit la golful Inceburun. Aici apa este superba si tu din nou, vei avea posibilitatea de a înota în aceste ape de cristal. Astazi, ultima noastra oprire va fi la Bencik Bay; care are o intrare foarte îngusta, dar cu o vedere unica odata ce te afli în interiorul. Bencik este situat la cea mai ingusta parte a peninsulei, care imparte Golful Hisaronu din Golful Gokova. În 550 I.H. locuitorii din Cnidus au vrut sa sape un tunel între Golful Hisaronu si Golful Gokova ca o linie de aparare împotriva persilor. Pentru cina si un sejur de peste noapte, ne vom ancora la Bencik Bay.

Ziua 3: DIRSEKBUKU - BOZBURUN

Dupa micul dejun, vom ancora la Dirsekbuku pentru masa de prânz si o pauza de înot sau alte sporturi acvatice cu care v-ati obisnuit deja. Astazi, ultima noastra oprire va fi la Bozburun. Bozburun care este un mic oras pescaresc. Aceasta zona era faimoasa pentru scafandrii ce culegeau bureti de mare, insa în zilele noastre scufundarile au fost înlocuite de yachting, localnicii indeletnicindu-se cu constructia de veliere traditionale de lemn numite “goelete” sau “gulet”.

Ziua 4: RHODOS

Vom naviga catre Rodos dimineata devreme. Rhodos este cea mai mare din Insulele Dodecanese.Insula este o destinatie de vacanta destul de populara, fiind unul dintre cele mai bine conservate si cele mai mari orase europene medievale si are vreme calda pentru 300 de zile din an. Rhodes a fost leaganul multor civilitatii, incepand cu Cavalerii Sf. Ioan in Evul Mediu, apoi Imperiul Otoman si italienii. Astfel, insula are o armonie si frumusete istorica unica. Principalul port din Rhodos este Rhodos City, care poarta acelasi nume cu insula. Alte zone turistice foarte cunoscute ale insulei Rhodos sunt Lindos si Kamiros. Acest oras, care este înca înconjurat de ziduri de 12 metri grosime, îti da sentimentul de calatore în timpurile medievale mai ales atunci când te plimbi în jurul sau pe drumurile înguste, pavate cu piatra. Dupa cina, oaspetii nostri sunt incurajati sa se bucure de o noapte in Rhodes.

Ziua 5: SYMI

Vom naviga la insula Symi si vom ancora intr-un golf în apropiere de Symi Harbour pentru masa de prânz si o pauza de înot. Vom ancora in portul Symi seara. Puteti vedea tarmul cu casele sale neo-clasice si cartierele periferice. O sa adorati insula Symi cunoscuta pentru padurile de pini, de stejar si golfurile unice. Puteti închiria un vehicul pentru a merge la Manastirea Panormitis situata într-un golf bine protejat in partea de sud a Symi.

Ziua 6: NISYROS – COS (KOS)

Dis de dimineata vom naviga spre Insula Nisyros si vom avea o pauza de înot. Insula Nisyros are un vulcan activ care a erupt in anul 1422. Satul Nikea este situat pe partea laterala a craterului. Puteti efectua o excursie optionala la crater (vulcan). Apoi, cu toate panzele sus, vom naviga catre Insula greceasca Kos. Kos, a doua insula ca marime dintre cele 12 Insule Dodecaneze are un climat bland si terenuri foarte fertile. Insula gazduieste un copac de 560 de ani, o fantana de 211 de ani si o plaja de 290 km lungime. Puteti sa faceti o scurta baie în Lambi Beach, care este foarte aproape de Port. Insula este cunoscuta si pentru viata de noapte. Nafklirou, o strada plina de baruri, este mereu aglomerata, plina de culoare si de viata. Kos este, de asemenea, locul de nastere al lui Hipocrate, "Tatal Stiintelor Medicale". Pe insula se pot vizita si: castelul medieval, stadionul antic, baile romane, acropolis, amfiteatrul roman si altele.

Ziua 7: Golful POYRAZ - Golful METEOR - Bodrum

Vom începe croaziera dimineata spre Bodrum. Micul dejun si o pauza de înot vor fi la Poyraz Bay, care este situat pe latura de nord a Insulei Negre (Kara Ada). Aceasta este un golf frumos, vestit pentru apele sale turcoaz. Vom fi la Meteor Bay pentru masa de prânz, care este situat pe latura de sud a insulei. Exista o gaura meteorica aici si acesta este motivul pentru care golful a primit acest nume. Aici puteti sari peste platforma în apa adânca. Puteti sa faceti o scufundare in pesterile subacvatice care sunt foarte aproape de Meteor. Vom ancora în Bodrum Harbour pentru cina si ultima noapte petrecuta la bordul yahtului dumneavoastra.

Ziua 8: BODRUM

Oaspetii vor parasi barca cu amintiri pretioase in jurul orei 10:30, dupa micul dejun.

Notă: Pentru insulele grecesti se percep taxe portuare extra. In funcţie de condițiile meteorologice, căpitanul îşi rezervă dreptul de a face schimbările necesare în programul calatoriei pentru a asigura siguranța și confortul oaspeţilor săi.

IMAGINI

 

Read also: NORTH DODECANESE