BODRUM – INSULELE DODECANEZE DE NORD – BODRUM (7 zile)

North Dodecanese
Ziua 1: BODRUM

Îmbarcarea începe la 15: 30 in Portul din Bodrum. În prima zi, yachtul poate rămâne ancorat în Bodrum pentru cina şi se poate innopta aici sau croaziera poate începe mediat după ce sunt efectuate formalităţile de catre skipperul yachtului.

Ziua 2: COS (KOS)

Dupa micul dejun, veti primi informatii in legatura cu itinerariul Croazierei Albastre ce tocmai incepe. Dupa ce sunt finalizate formalitatile vamale, vom naviga catre Insula greceasca Kos. Kos, a doua insula ca marime dintre cele 12 Insule Dodecaneze are un climat bland si terenuri foarte fertile. Insula gazduieste un copac de 560 de ani, o fantana de 211 de ani si o plaja de 290 km lungime. Puteti sa faceti o scurta baie în Lambi Beach, care este foarte aproape de Port. Insula este cunoscuta si pentru viata de noapte. Nafklirou, o strada plina de baruri, este mereu aglomerata, plina de culoare si de viata. Kos este, de asemenea, locul de nastere al lui Hipocrate, "Tatal Stiintelor Medicale". Pe insula se pot vizita si: castelul medieval, stadionul antic, baile romane, acropolis, amfiteatrul roman si altele

Ziua 3: PSERIMOS - LEROS - NISIROS

Vom începe croaziera dimineata devreme pentru a ajunge in insula Pserimos pentru micul dejun si o pauza de înot. Apoi vom naviga la frumoasa insula Leros. Leros este o insula muntoasa, verde cu stanci inalte, plina de golfuri mici si sate. Dupa masa de prânz si o pauza de înot în Xerakampos, vom ancora la Lakki Harbour sau Agia Marina, port situat în est. Ar trebui sa vizitati Platanos, principalul oras din Leros cu scari abrupte, strazile înguste si gradinile de flori. Din Platanos puteti urca cele 300 de scari care duc la Castelul Leros. De asemenea, puteti inchiria biciclete sau explora aceasta insula pe jos.

Ziua 4: PATMOS

Vom naviga catre Insula Patmos dimineata devreme. Vom avea o pauza de înot într-un golf din jurul insulei. Patmos nu este o insula mare, dar este una dintre cele mai cunoscute. Se spune ca aici Sfântul Ioan a finalizat ultima parte din "Apocalipsa lui Ioan", si de aceea Patmos este uneori numit "Ierusalim de Marea Egee". Manastirea Sf. Ioan vegheaza deasupra capitalei, un sat numit Chora, întreaga insula inspira credinta si devotament. Conform mitologiei, Patmos a fost un cadou de la Zeus pentru Artemis fiica sa, zeita vânatorii si a femeilor tinere. Ea a fost venerata aici, în antichitate, si Manastirea Sf. Ioan a fost construita peste templu ei. Dupa micul dejun puteti sa faceti o plimbare pe la manastiri. Yachtul nostru va ramâne în portul Patmo pentru cina si noapte.

Ziua 5: LIPSI

Vom naviga catre insula Lipsi. Vom avea o pauza de înot într-una din insulele mici din apropiere. Pe insula Lipsi exista plaje de nisip superbe, cum ar fi Platis si Giolos cu apele lor cristaline de albastru-verzui. Capitala cu casele sale albe, numeroase taverne, cafenele si restaurante se afla într-un mic port natural. Pe insula, Biserica Catopanaghia a fost construita în sec.7 si merita o vizita la fel si Biserica Panopanaghia construita in sec.15.

Ziua 6: KALYMNOS

Vom lua o pauza de înot sau sporturi acvatice într-un golf frumos în jurul insulei Kalymnos. Vom intra Pothia Harbour, care este capitala insulei. Locuitorii insulei si-au asigurat traiul cu ajutorul sponge-diving-ului de secole. De-a lungul insulei intalniti plaje superbe, cum ar fi Massouri, Mirties sau Vlyhadia.

Ziua 7: POYRAZ HARBOUR –METEOR BAY – BODRUM

Vom începe croaziera dimineata spre Bodrum. Micul dejun si o pauza de înot vor fi la Poyraz Bay, care este situat pe latura de nord a Insulei Negre (Kara Ada). Aceasta este un golf frumos, vestit pentru apele sale turcoaz. Vom fi la Meteor Bay pentru masa de prânz, care este situat pe latura de sud a insulei. Exista o gaura meteorica aici si acesta este motivul pentru care golful a primit acest nume. Aici puteti sari peste platforma în apa adânca. Puteti sa faceti o scufundare in pesterile subacvatice care sunt foarte aproape de Meteor. Vom ancora în Bodrum Harbour pentru cina si ultima noapte petrecuta la bordul yahtului dumneavoastra.

Ziua 8: BODRUM

Oaspetii vor parasi barca cu amintiri pretioase in jurul orei 10:30, dupa micul dejun.

Notă: Pentru insulele grecesti se percep taxe portuare extra. In funcţie de condițiile meteorologice, căpitanul îşi rezervă dreptul de a face schimbările necesare în programul calatoriei pentru a asigura siguranța și confortul oaspeţilor săi.

IMAGINI

 

 

 

Citeste si: Antalya