BODRUM - ANTALYA (14 zile)

Bodrum Antalya
Ziua 1: BODRUM

Inceputul Croazierei Albastre si prima innoptare pe velierul dv in fascinantul Port din Bodrum

Ziua 2: Cnidus - Palamut Bay

Vom naviga catre portul din Cnidos unde vom admira numeroase ruine ale templelor si teatrelor antice. Pentru cina vom naviga catre Golful Palamut unde vom si innopta.

Ziua 3: Bozukkale

Vom naviga cu “toate panzele sus” de la Palamut catre Bozukkale (anticul Loryma)
Inot, snorkelling , scufundari si alte sporturi acvatice in Golful Bozukkale; tot aici vom ramane si peste noapte si vom putea admira fortareata romana.

Ziua 4: Marmaris - Cennet Bay

In ruta noastra de la Bozukkale la Marmaris vom naviga catre Golful Cennet unde ne vom opri pentru o pauza de inot . Dupa amiaza vom porni spre Marmaris unde ne vom opri pentru a ne bucura de o natura desavarsita sau pentru un tur optional al Orasului Vechi si al Marinei

Ziua 5: Ekincik

Coasta dintre Marmaris si Ekincik este fabuloasa. Se poate face o excursie optionala in orasul antic Kaunos sau in Dalyan, un areal protejat, in care puteti vedea specii rare cum ar fi broasca testoasa de mare, Caretta Caretta sau morminte lyciene sapate in piatra datand din anul 400 i.C inca mai stau marturie a unor vremuri deja scurse in istorie.

Kaunos dateaza din 3000 i. Hr si contine un site arheologic surprinzator, cu temple, drumuri, magazine, fantana, baie, biserica si chiar un teatru.

Ziua 6: Cleopatra's Island

In ruta noastra catre insula Cleopatrei vom naviga de-a lungul Golfului Fethiye, admirand privelisti spectaculoase si apa marii de culoare turcoaz. Fethiye insusi este situat pe locul fostului oras antic Telmessos, una dintre cele mai importante asezari lyciene. Lycia a fost una dintre cele mai importante civilizatii anatoliene, cu radacini in istorie pana in secolulu V i.e.n.
Pe seara se ajunge pe Insula Cleopatrei, unde vom lua cina si vom innopta.

Ziua 7: Ölüdeniz - Gemiler Island

De la Insula Cleopartei vom naviga catre Ölüdeniz. In Golful Belcegiz s-au format o laguna si o plaja superba cu lungimea de 3 km - Ölüdeniz, o locatie numita deseori Laguna Albastra sau "un paradis pe pamant".
La cativa kilometri de aici se afla pitoreasca Insula Gemiler, a carei padure de pini adaposteste ruine din perioada bizantina.

Ziua 8: Kalkan

De la Ölüdeniz vom continua croaziera noastra catre Kalkan. Mic si cochet, orasul Kalkan se intinde in jurul unui golf. Faleza este inconjurata de restaurante si baruri, iar strazile inguste sunt marginite de case vechi, cu balcoane de lemn si ziduri acoperite de flori. Pot fi vizitate, de asemenea, Patara, Letoon si Xanthos.

Ziua 9: Kaş

De la Kalkan vom naviga catre Kaş, stravechiul Antiphellos, un oras fermecator. Mormintele lyciene stau alaturi de magazine de covoare, baruri si restaurante animate. Un amfiteatru bizantin, la doar cinci minute de faleza, ofera o priveliste deosebita asupra marii la asfintit.

Ziua 10: Kekova - Üçağız

Ramasitele celui mai vechi naufragiu din istoria omenirii se afla intre Kas si Kekova. Insula Kekova, cu ruinele sale scufundate e chiar vis-a-vis de Kale Koy, cel mai pitoresc sat pescaresc de pe coasta. Din varful dealului, privelistea fortaretei antice, e spectaculoasa. Alte atractii din zona sunt Biserica Sf. Nicolae si satul Ucagiz.

Ziua 11: Finike

De la Kekova continuam “croaziera albastra” spre Finike, anticul oras Phoenicus, acum devenit un frumos port comercial.
Vom innopta aici la bordul velierului noastru, asa cum v-ati obisnuit.

Ziua 12: Porto Genovese

Vom naviga mai departe catre Porto Genovese, un gof pustiu – perfect pentru o partida de inot in apele sale cristaline.
Aici vom innopta.

Ziua 13: Kemer - Antalya

Ultima ruta a croazierei noastre pe yacht va fi Porto Genovese – Kemer, Antalya. Inainte de destinatie putem vizita si Phaselis.s Vom ajunge in bine-cunoscuta Antalya, una dintre cele mai mai si mai modern statiuni din Turcia. Aici se intalnesc variatii de relief dintre cele mai diverse, cu munti inalti, paduri bogate, cu rauri, cascade, dar si cu superba mare de un albastru cristalin.

Ziua 14: Antalya

Dupa micul dejun oaspetii vor parasi yachtul luand cu ei amintiri de neuitat.

 Notă: In funcţie de condițiile meteorologice, căpitanul îşi rezervă dreptul de a face schimbările necesare în programul calatoriei pentru a asigura siguranța și confortul oaspeţilor săi.

IMAGINI

 

 

 

Citeste si: KEKOVA - GÖCEK